Compressor installatie Europal

Locatie
Europal
Categorie
Realisaties

In het kader van haar strategisch plan 20/25, bouwt het in Moeskroen gevestigde verpakkingsbedrijf Europal een tweede site in Doornik, op de industriezone van Blandain.

Er werd op INDAIRTECH een beroep gedaan voor het aanleggen van het persluchtnetwerk met het pneumatisch aansluiten van alle verbruikers, alsook het inrichten van het compressor lokaal met Atlas Copco compressoren en drogers.

Het voorgestelde flow schema werd door INDAIRTECH verder geoptimaliseerd zodoende een continu werkende installatie te kunnen verzekeren. Door gebruik van doorgedreven automatie in de productie was stilstand door breuk of onderhoud een ondenkbaar gebeuren.

De installatie werd met een full back-up opgebouwd, door middel van verbindingen en afsluiters in het leidingnet kunnen beide compressoren met beide drogers werken, zo is een stilstand door defect uitgesloten, toestel kunnen allemaal van hun onderhoud voorzien worden in een werkende productie eenheid.

Mocht het noodlot toch toeslaan en beide compressoren simultaan defect zijn, werd een een aansluitpunt met afsluiter en Air-king koppeling voorzien zodat een mobiele compressor kan overnemen met gebruikt van bestaande drogers.