Kan ik mijn luchtcompressor zelf onderhouden?

In de categorie Onderhoud

Als u eenmaal in een luchtcompressor voor uw bedrijf of thuis hebt geïnvesteerd, kunt u zich afvragen: "Wat gebeurt er als mijn compressor onderhoud nodig heeft?

Heeft u een filterwissel nodig? Olie vervangen?"

Chicago Pneumatic luchtcompressoren zijn ontworpen en gebouwd voor onderhoudsgemak, zodat onderhoudstaken op regelmatige basis door de klant kunnen uitgevoerd worden. Het onderhoud van uw luchtcompressor kan u tijd, geld besparen en de levensduur van uw unit verlengen.

Voordat u onderhoudstaken aan uw compressor uitvoert is het belangrijk om eerst de bedieningshandleiding van uw toestel te lezen. De handleiding geeft nuttige tips voor het correct onderhouden van uw compressor en leidt u naar de juiste locatie van filters, slangen, etc.
Onjuist onderhoud van uw compressor of het gebruik van zelfgemaakte items om uw unit te repareren kan leiden tot een ongeldige garantie als deze niet correct wordt uitgevoerd.

Bij het onderhoud van een luchtcompressor is preventief onderhoud belangrijk om veelvoorkomende problemen te vermijden. Enkele van de meest voorkomende preventieve onderhoudspraktijken zijn:

  • Ventilatieopeningen reinigen
  • Zorg ervoor dat alle bouten en schroeven goed vast zitten
  • Controleer de slangen regelmatig op scheuren of corrosie
  • Luchtfilters controleren en vervangen
  • Olie en oliefilters controleren en vervangen
  • Reinigen van de warmtewisselaar

Als officieel verdeler van Chicago Pneumatic kan INDAIRTECH u uiteraard de originele onderdelen en/of onderhoudskits aanbieden.

Naar het overzicht van de veelgestelde vragen