Zuigercompressoren

Als we denken aan een compressor, zien de meeste mensen waarschijnlijk een zuigercompressor voor zich.

Wat zijn zuigercompressoren ?

De zuigercompressor is de oudste en meest voorkomende van alle industriƫle compressoren. Deze compressor is verkrijgbaar in enkelwerkende of dubbelwerkende, oliegesmeerde en olievrije varianten met verschillende aantallen cilinders in verschillende configuraties. Met uitzondering van zeer kleine compressoren met verticale cilinders -, is de V-configuratie de meestgebruikte optie voor kleine compressoren. Bij dubbelwerkende, grote compressoren, biedt de L-configuratie met verticale lagedrukcilinder en horizontale hogedrukcilinder enorme voordelen. Dit is dan ook uitgegroeid tot het meest gebruikte ontwerp.

Oliegesmeerde compressoren werken normaliter met spatsmering of druksmering. De meeste compressoren hebben zelfwerkende kleppen. Een zelfwerkende klep opent en sluit als gevolg van drukverschillen aan beide zeiden van de klepschijf.

Wat zijn olievrije zuigercompressoren?

Olievrije zuigercompressoren hebben zuigerringen die zijn vervaardigd van PFTE of koolstof en de zuiger en cilinderwand kunnen geprofileerd (getand) zijn zoals bij labyrintcompressoren. Kleinere compressoren hebben vaak een carter met lagers die permanent afgedicht zijn.

Een overzicht van Chicago Pneumatic zuigercompresoren.

Wij komen graag bij u ter plaatse om te luisteren hoe we u kunnen helpen.

IndAirTech is werkelijk een ONE SHOP STOP die samen met u uw behoefte bekijkt, een offerte op maat verzorgt (zonder verassingen), de compressor met toebehoren levert en plaatst, de elektriciteit en perslucht aansluitingen voorziet, het geheel opstart en controleert en u desgewenst een service overeenkomst aanbied.CONTACTEER ONS